10
Feb

Allan Olsen – Solo

Next
Allan Olsen – Solo

Allan Olsen – Solo

Support: Mikael K – se nederst

Allan Olsen står mere og mere som et fyrtårn på den danske musikscene.

Ikke mindst som solist i ordets egentlige forstand: Alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum. Med få og enkle virkemidler.

I disse uger er Olsen atter på nationens læber, med sin nye plade, HUDSULT.

HUDSULT er et dobbelt-album bestående af 9 nye studieindspilninger, samt optagelser fra A.O. og Band’s efterårsturné, 2016.

HUDSULT har som så ofte før slået ringe i vandet i den offentlige debat. For Allan Olsen formår som få af sine kolleger at omfatte dagsaktuelle vinkler og omsætte dem til både humor og skarp, smuk lyrik.

I 2015 debuterede Allan Olsen som forfatter, med den meget roste erindringsbog, Tilfældigt Strejfet.

Tilfældigt Strejfet fik pressen til at tale om passager af Hemingway’sk styrke.

Bogen er en hæsblæsende karusseltur gennem Allan Olsens opvækst i små kår, ungdomsoprør, og hans spæde start som sangskriver.

Tilfældigt Strejfet fik ved udgivelsen en varm modtagelse i pressen, og var fra starten en bestseller.

Ny solo-turné 2018

Allan Olsen og Band har netop påbegyndt denne sommers festial-koncerter, men i januar og februar 2018 vil Olsen efter sit band-projekt atter rimpe op i sin solo-baggage, og begive Sig afsted som rejsende i det helt fundamentale:

– Én mand alene på en scene.

Der bliver tale om en relativt begrænset, men eksklusivt opsat solo-turné på de allerbedste scener I landet. Koncertsteder og teatre, hvor omgivelserne fra første spadestik er tiltænkt oplevelsen mellem den optrædende og publikum.

Allan Olsen’s live-repertoire spænder over hele hans brede sang-katalog, der gør brug af alskens genrer, fra rock og punk til folk, rap, og á capella,

Efter ialt 20 plade-udgivelser og tusindvis af koncerter, er Allan Olsen altid garant for et sjældent højt niveau, ved sine optrædender. Måske fordi han aldrig har mistet respekten for sit dejlige publikum…

Pressen om HUDSULT: 

Berlingske: Der er bade vid og bid I teksterne på Allan Olsen’s nye revsende plade…”

Ekstra Bladet: …Olsen er svær at hamle op med…”

Politiken: “…Traditionelt, jovist, men også varmt og sine steder virkelig flot…” 

GAFFA:  “… Allan Olsen kan jonglere med ordene og tale det bedre borgerskab imod. Og på dén måde er han stadig en uundværlig stemme…”  

Nordjyske: “…Nye sange der veksler og impornerer I deres smidige skift mellem giftig satire og præcise iagttagelser…”

MIKAEL K

Mikael K er en moderne folkesanger; – en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og en underfundig storyteller. Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange.

Den nordjyske trubadur og sangskriver Mikael K har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange:

#GULD(2002) #LILLE VAMPYR(2003) #VERDENSMAND(2006) #DEJLIG DUM(2008)

#UDKANTSLAND – sange fra skæve Danmark vol.1(2011) #SANGE FRA NORD(2014)

Mikael K har modtaget Danmarks Radios P4-pris 2007, Bjørn Afzelius-prisen 2008, Gelsted-Kirk-Scherfig prisen 2011 samt en Danish Music Award-Folk 2012/13 som Årets Sangskriver.