12
Aug

Jazzscenen: The Original Danish Polcalypso Orchestra

Next
Jazzscenen: The Original Danish Polcalypso Orchestra

Jazzscenen: The Original Danish Polcalypso Orchestra

KAZIO KIERPAUL • BANJO, HARMONIKA, VOKAL

JEANETTE ARP • VOKAL

HANS LEONARDO PEDERSEN • ALTSAX

VINCENT NILSSON • TROMBONE

CLAUS FOSSING • TROMMER

JESPER NØRLØV • PERCUSSION

ANDRÉ SØRENSEN • BAS

SØREN BERGGREEN • GUITAR

Dette er historien om et dansk orkester som fandt sine rødder i Vestindien – i de gamle danske kolonier dér.

For lang tid siden var Danmark i besiddelse af tre små øer i Vestindien, St.Croix, St.Thomas og St.Jan. Øerne blev solgt til USA i 1917, men da danskerne rejste hjem, efterlod de noget derude – MUSIKKEN. Selv i dag kan man høre rester af dansk musik på Virgin Islands, som øerne hedder i dag, men noget unikt er sket. Ved sammensmelt-ningen med den lokale Calypsomusik er der opstået et nyt musikalsk begreb: “POLCALYPSO” (Polca + Calypso = Polcalypso).

Kapelmester Kazio Kierpaul hørte denne musik for første gang i 1988, og dybt inspireret dannede han orkesteret Karlekammeret – der siden skiftede navn til The Original Danish Polcalypso Orchestra – så man også på vore breddegrader kunne nyde godt af denne geniale fusion.

Siden har orkesteret optrådt i ind- og udland, og gennemført 3 turneer i Virgin Islands ligesom orkesterets plader har ligget på hitlisterne dér siden 1991. Orkesteret er blevet spillet igen og igen af de lokale radiostationer derude, senest for nyligt, hvor radiostationen WIUJ 102,9 havde en times feature om Polcalypso, men også dagligt indgår Polcalypso-orkesteret i sendefladen derude på lige fod med de lokale bands, der spiller denne ”Quelbe”-musik som den kaldes ude på øerne…

I 2017 er det 100 år siden at de Dansk-Vestindiske øer blev solgt til USA. I den anledning vil der være mange kulturelle arrangementer, som orkesteret vil deltage i, både i Danmark og i udlandet. Det er – efter 28 år – stadig det eneste band i Danmark som spiller denne utrolige sammensmeltning af dansk musik og Calypso – fundet og taget op af The Original Danish Polcalypso Orchestra. I Juli måned 2017 er Polcalypso-orkesteret inviteret til De vestindiske øer for at deltage i festlighederne der.

‘Eksotisk’ musik fra de gamle kolonier med en temmelig bekendt klang. Et ekko af de forhenværende koloniale dansesale, fremført på en nutidig måde af The Original Danish Polcalypso Orchestra, som tager lytteren med på nye vestindiske eventyr, vækker længst glemte lidenskaber og stimulerer danselysten til orgiastiske højder.