26
Maj

Lars Lilholt Band

Next
Lars Lilholt Band

Lars Lilholt Band

Sommeren 2018 bringer atter Lars Lilholt Band rundt i Danmark. I bagagen har De Lyse Nætters Orkester denne gang et splinternyt album, som i skrivende stund endnu ikke har fået navn. Den moderne folkemusik er blevet hip igen. Det som Lars Lilholt plejer at kalde folk-rock, men som i dag lyder navnet ”new folk”.

Holdet er det samme som sidste år hvor publikum opdagede den unge virtuose fløjte, skalmeje og drejelirespiller Mads Kjøller-Henningsen. Mads, sammen med Lars Lilholt på fiolen, frembragte den seje folk-lyd der lægger sig sprællende ovenpå den saftige rockbund. De store kor er lagt i hænderne på korpigerne og ellers er den stærke grundstamme den samme som de sidste somre:

Eddi Jarl (trommer)

Kristian Fogh (keyboard og harmonika)

Tom Bilde (bas)

Gert Vincent (guitar)

Mads Kjøller Henningsen (fløjte mm)

Lærke Lilholt (kor)

+ den nye korpige: Maria Malmø

Lars Lilholt Bands historie er helt unik her i Danmark.

Bandet blev startet i 1983, slog igennem på Roskilde Festival og har spillet kontinuerligt hvert år lige siden på samtlige festivaler i landet. Foruden Lars er Gert Vincent den eneste tilbage fra den oprindelige besætning. Løbende er musikere kommet og gået i den smeltedigel af smittende musikalitet bandet har. Korsangerinden Lærke og Eddi Jarl var lige født da bandet blev etableret. Kristian Fogh var lige startet i skole, og Mads var der overhovedet ikke tænkt på. De unge kræfter er med til at gøre bandet yderst vitalt og Lars Lilholt Band er aldrig stivnet i ”sådan plejer vi altså at gøre”. Hver eneste af de mange tusinde koncerter har været forskellige. Både bandet og kapelmesteren har formået at holde sig levende ! Det er netop derfor bandet fortsat kan trække stort publikum. De 2,5 millioner solgte albums gennem tiden vidner også om bandets popularitet.