20 år i Portalen

Et unikt samarbejde kan i denne tid fejre jubilæum, idet det nu er tyve år siden at Kunstforeningen Køge Bugt, grundet akut pladsmangel til en udstilling af fire born-holmske kunstneres værker, fik lov at låne Portalens Galleri i den periode udstillingen varede!

Dette samarbejde, der kun var beregnet til nogle få kunstnere – i nogle få uger – har nu succesfuldt varet i tyve år, og har givet husly til foreløbig ethundredeogtyve udstillinger med over sekshundrede blandt nogle af de bedste kunstnere fra ind- og ud-land.

Ikke blot har talrige veletablerede navne udstillet her; men også en lang række åbenlyse talenter har på galleriets vægge og gulvareal, fået chancen for at præsentere d-res værker for et større publikum.

Jubilæet markeres med en udstilling, med værker af en række af de kunstnere der inden for den seneste årrække har gæstet galleriet:

Gunnar Saietz; Dansk kunst fabulerende nestor. Den evigt udforskende grafiker Erik Ditlevsen. Malerne og grafikerne Hanne Ravn Hermansen og Mette Rishøj, der i de-res værker arbejder med et næsten tredimensionelt, og til tider skræmmende bil-ledunivers.

Vivi Linnemann, der eksperimenterer med lyset indvirkning på fantasifulde akryl-konstruktioner. Danmarks førende jazz-fotograf gennem et par generationer, Gorm Valentin..

Og ikke mindst, japanske Yuko Takada Keller, hvis unikke papir-værker alle Portalens gæster kender – og alle andre bør lære at kende!

Der er således lagt op til en unik kunstoplevelse, når Portalens Galleri og Kunstforeningen Køge Bugt åbnes for ferniseringen lørdag den 11. august kl. 14 – 17

Portalens Galleri holder åbent torsdage og fredage kl. 14.00 – kl. 17.00,

lørdage kl. 13.00 – 17.00 samt søndage kl. 12.00 – 15.00