Grethe Tranberg

Grethe Tranberg fylder 70

– en fødselsdag Kunstforeningen Køge Bugt markerer med en udstilling af en række af kunstnerens værker i Portalens Galleri.

Grethe Tranberg maler fabulerende billeder om dyr og mennesker i et frodigt samspil, der både er dramatisk og ekspressivt, men også i balance.

Her optræder engle med naturlighed i arketypiske tilstande i et moderne koloristisk sprog.

Tranberg er inspireret af middelalderens billedsprog og Toscanas mytologiske væsener med og uden vinger i et frugtbart bakket landskab. Sammen med det naivistiske udtryk og en stærk ekspressiv stil er Tranberg den store fortællerske i sine malerier.

Grethe Tranbergs fantasirigdom blev opøvet allerede i barndommens søndagsskole med de stærkt billedskabende bibelhistorier og siden skolet gennem undervisningen hos Svend Wiig Hansen.

„Jeg arbejdede i mange år med kunsthåndværk, men maleri og layout kom til at betyde mere og mere for mig. I dag arbejder jeg kun med maleriet og ind imellem skulpturen”, fortæller kunstneren og fortsætter:

”Under et ophold i Sydfrankrig begyndte farverne at spille en større rolle. Jeg lagde tegning og layout til side og begyndte at male på fuld tid. Senere under et arbejdsforløb i kunstkorridoren ’Nådada’, mødte jeg kunstneren Jeff Ibbo. Han kom til at betyde meget for mit maleri og indførte mig i skulpturens verden.
Maleriet er mit liv. Farve og form betyder alt for mig. Jeg arbejder på, at farven skal leve, være dyb, stoflig, vibrerende og organisk. Formen støtter farven – farven bliver til form, bliver bevægelig – leverer motiv og historie” slutter Grethe Tranberg.

Udstillingen starter lørdag den 22. april med fernisering kl. 14 til 17, hvor alle er velkomne.

Grethe Tranberg er tilstede til ferniseringen, og man kan også møde Grethe til et arrangement søndag den 7. maj kl. 13 – 15, hvor man kan høre mere om hendes kunst.

Sidste udstillingsdag er søndag den 21. maj.

ÅBNINGSTIDER

Torsdag og fredag kl. 14 – 17

Lørdag kl. 13 – 17

Søndag kl. 12 – 15

Mandag, tirsdag og onsdag lukket