‘Forgængelighed’

Under temaet FORGÆNGELIGHED udstiller følgende kunstnere i Portalens Galleri:

Anders Henckel, keramik

Anita Axelsen Bredsdorff, maleri

Anna Seeberg Braun, maleri/collage,

Dorthe Taxbøl, maleri,

Holger Bak, maleri,

Mette Sandfær, skulptur,

Pia Boysen, maleri,

Susanne Pedersen, maleri.

FORGÆNGELIGHED er et af tilværelsens grundvilkår –  alting forgår.

I den klassiske allegori er billedet på FORGÆNGELIGHED en dreng der blæser sæbebobler op. Vi ved, at sekunder efter at boblerne er blæst op, er de bristede.

FORGÆNGELIGHED er bundet op på tid. I naturen følger den både en lineær tidslinie og en cyklus, der varierer med timer, dage, årstider og år. FORGÆNGELIGHED i samfund og kulturer har mange udtryk og kan strække sig over århundreder. Ligeledes er FORGÆNGELIGHED for det enkelte individ mangfoldig: den tabte barndom, mistede venskaber og kærlighedsforhold, materielle ting, der forgår, kulturer, der forsvinder, alderdommens svækkelser og i sidste ende døden. FORGÆNGELIGHED har således mange udtryk og mange spor af liv – det er denne mangfoldighed, kunstnernes værker kommer med et bud på.

Vi forsøger med denne udstilling at vise vores meget forskellige måder at opfatte FORGÆNGELIGHED på, ved at inddrage og behandle det i forskellige kunstneriske greb.

Vi har valgt, at værkerne skal være let afkodelige, præget af en vis enkelhed og håber dermed, at det kan give beskueren en umiddelbar oplevelse af FORGÆNGELIGHEDENS mange facetter.

Der er fernisering lørdag den 9. marts 2019 kl. 14 – 17, hvor alle er velkomne.

UDSTILLINGSPERIODE: 9. marts – 14. april

ÅBNINGSTIDER

Torsdag og fredag kl. 14 – 17

Lørdag kl. 13 – 17

Søndag kl. 12 – 15

Mandag, tirsdag og onsdag lukket