Dorthe Steenbuch Krabbe og Luise Haugen

”Så fint som silke” og ”Skønhed og afmagt” står som overskrifter på udstillingen i Portalens Galleri, hvor Kunstforeningen Køge Bugt har inviteret de to kunstnere, Dorthe Steenbuch Krabbe og Luise Haugen til at udstille.

Dorthe Steenbuch Krabbe og Luise Haugen har det meste af deres virke, dels i Danmark – dels i Spanien.

Dorthe Steenbuch Krabbe, der er skulptør og billedhugger, søger dele af inspirationen til sine stentøjs-skulpturer i de billeder en ødelæggende krig – ikke mindst den højaktuelle i Syrien – efterlader af sodsværtede grotesk forvrængede monumenter, over det der engang har været bygninger og liv.

Selv om en krigs ”monumenter” ikke giver plads til megen skønhed, rummer Dorthe Steenbuch Krabbes værker alligevel en skulpturel oplevelse som kan kaldes smuk, samtidig med at den giver et alvorligt memento til en krig vi næsten har glemt, alt imens den næste flygtningeafvisende kage bliver bagt!

Luise Haugens kollagelignende værker, udstråler som passende modvægt, umiddelbart en stor del poesi, med lette og luftige materialevalg som akryl og silkepapir.

Luise Haugens billeder, forestiller ikke noget – i hvert fald ikke noget bestemt. Farvevalget og ikke mindst sammensætningen af farverne – som giver værkerne både tyngde og dynamik – fortæller den historie der skal fortælles. Og den i sig selv er spændende!

Portalens Galleri indbyder til fernisering lørdag den 29. september kl. 14 – 17, og udstillingen kan opleves frem til søndag den 18. november.

Portalens Galleri holder åbent torsdage og fredage kl. 14.00 – kl. 17.00, lørdage kl. 13.00 – 17.00 samt søndage kl. 12.00 – 15.00