Kunstnergruppen M13

Atter står kunstnergruppen M13 klar til at indtage gulv og vægge i Portalens smukke galleri – og er igen i år inviteret af Kunstforeningen Køge Bugt, der også, med suveræn præcision, står for ophængning og opstilling af kunstnernes værker.

Gruppen M13 blev dannet i 2006, og dens medlemmer er udvalgt blandt nogle af de bedste kunstnere, bosat eller med tilknytning til Køge Bugt-området. Det er således blevet til en lang række udstillinger i Portalens Galleri – og kunstnerne kommer da også næsten hele vejen rundt i det kreative kompas, idet både maleri, grafik, foto, skulptur, keramik og collage er repræsenteret.

Grundstammen i M13 er, med få ganske udskiftninger og tilføjelser, stort set den samme gennem alle årene og tæller på malersiden Jens Nielsen – hvis 90 års fødselsdag markeres på udstillingen – samt Georg Lind, Carin Larsen, Ida Harsløf, Kamilla Runge Reinholdt, Kirsten Vibeke Andersen – og Erik Balle, som dog ikke udstiller i år.

Skulpturkunsten er værdigt repræsenteret af Klaus Petersen, Geert Daae Funder og Palle Christensen, mens unikt stentøj bliver udstillet af Lillian Binderup – og foto- og collagekunst som vanligt bestyres af Peter Berto Reinholdt og Erik Jensenius.

For at gruppen ikke skal synke ned i selvtilstrækkelighedens hængedynd, er der som vanligt inviteret gæsteudstillere. Det er i år er Ingrid Møller med malerier eller akvareller og Josefine Rønholt Smith som er en anerkendt smykkekunstner – samt Kenneth Nielsen, der er skulptør.

Der er fernisering på udstillingen lørdag d. 5. maj, hvor alle er velkomne, og værkerne kan opleves frem til og med søndag d. 3. juni.

Portalens Galleri holder åbent torsdage og fredage kl. 14.00 – kl. 17.00,

lørdage kl. 13.00 – 17.00 samt søndage kl. 12.00 – 15.00